top of page
ROSSASSA SANT BARTOMEU.png

ESGLÉSIA DE SANT BARTOMEU
(SÓLLER)

catalana.png

11

PRESBITERI

00:00 / 01:34
20-CAPELLA-DE-LES-ÀNIMES.jpg

Mentre s'estaven fent les obres modernistes del temple, sota el rectorat de Mn. Sebastià Maimó, es realitzaren importants modificacions al presbiteri. Abans el presbiteri no ocupava tota la superfície de la capella major, de manera que la porta que dóna de la sagristia al presbiteri donava a l'església i no a l'altar major. El mateix passava amb la porta de l'extrem oposat que dóna al campanar. L'any 1907 el presbiteri passà a ocupar tota la capella major. Per aquest motiu s'obrin dues noves portes, una que comunica la capella de Sant Joan amb la sagristia i l'altre la capella de Sant Antoni amb el campanar.

En aquest moment se trasllada el cadirat, que se trobava a la tribuna del Cor, a l'altar major. Aquest cadirat que podem veure als dos costats del presbiteri és de fusta de morer i és un treball del fuster solleric Pere Vidal de malnom "Barrera".

L'any 1934 se decideix fer l'actual altar de la capella major en substitució de l'antic de pedra i morter.


A la volta de la capella major podem veure l'escut de Sóller i la data de 1947 se refereix al moment en què es tapà el forat de la volta degut a les destrosses del fibló de 1946.

bottom of page