top of page
ROSSASSA SANT BARTOMEU.png

ESGLÉSIA DE SANT BARTOMEU
(SÓLLER)

catalana.png

7

CAPELLA SANT SEBASTIÀ

00:00 / 01:55
20-CAPELLA-DE-LES-ÀNIMES.jpg

A la part central del retaule podem veure la talla de fusta policromada de Sant Sebastià. Representa al titular de la capella amb sagetes que travessen diferents parts del seu cos. Aquesta imatge es troba dins una fornícula amb copinya i abundant decoració de relleus que representen fullatge i caps d'àngels.

A l'esquerra de la fornícula de Sant Sebastià es troba la pintura de Sant Joan Baptista que assenyala l'anyell.

A la part dreta del retaule, amb decoració idèntica a l'altre costat, podem veure la pintura de Santa Catalina d'Alexandria amb la roda del seu martiri als peus.

Davall la imatge de Sant Sebastià, es pot veure un nínxol amb una motllura semblant a la de les pintures esmentades que té un vidre. En aquest nínxol podem veure la fotografia del reliquiari de Sant Sebastià que se conserva al tresor parroquial. El dia de la festa de Sant Sebastià s'exposava el reliquiari original, de plata.

Al segon cos del retaule, damunt la imatge de Sant Sebastià, podem veure la pintura de Santa Catalina de Sena agenollada davant la Mare de Déu i l'Infant.

Als extrems superiors del retaule és troben les talles de Sant Gabriel a l'esquerra i de Sant Rafel, a la dreta. Sant Rafel porta un peix que s'anomena també rafel.

A la capella trobam uns bancs amb la data de 1765. Els patrons de la capella tenien els drets de seure a la capella al llarg de les diferents celebracions i, després de la seva mort, ésser enterrats també al trespol de la seva capella.

bottom of page