top of page
ROSSASSA SANT BARTOMEU.png

ESGLÉSIA DE SANT BARTOMEU
(SÓLLER)

catalana.png

3

CAPELLA DEL SAGRAT COR

00:00 / 01:58
20-CAPELLA-DE-LES-ÀNIMES.jpg

A la part central del retaule podem veure la imatge del Cor de Jesús, és una talla de l'escultor català Josep Llimona i Bruguera. Aquesta imatge va ser policromada a la casa Esteva i Companyia. Va arribar a la nostra ciutat amb el vaixell "Villa de Sóller"

El projecte del retaule és obra de l'arquitecte Joan Rubió i Bellver i va ser realitzat a la casa Torra-Massó de Barcelona.

A la part dreta del retaule podem veure un relleu que representa a Jesús en el moment que va dir "Deixau que els nins s'acostin a mi". A la part esquerra trobam a Jesús a casa de Simó el fariseu en el moment que Maria Magdalena s'agenolla als seus peus i els hi ungeix.

L'altar és de marbre negre del país i tot d'una peça. Mesura 2'68 metres.

L'any 1939 es col·locaren els relleus que se troben sota l'altar. Són de marbre de Carrara i obra de l'escultor Joan Alcover.

A la paret esquerra de la capella podem veure l'aparició del Cor de Jesús a Santa Margalida Maria d'Alacoque.

El dia 11 de juny de 1920 es beneeixen les teles que cobreixen tota la volta d'aresta de la capella i les de la part superior de les parets laterals. Representen la Glòria i, a la clau de la volta trobam un cercle d'angelets que adoren un Cor amb raigs i enmig es pot llegir: "Apostolado de la Oración. Año 1913". L'Arxiconfraria de l' Apostolat de l'Oració, fundada el 15 de febrer de 1885, va ser la veritable impulsora espiritual i econòmica de la devoció al Cor de Jesús. A ella li podem agrair l'estat d'aquesta capella.

bottom of page