top of page
ROSSASSA SANT BARTOMEU.png

ESGLÉSIA DE SANT BARTOMEU
(SÓLLER)

catalana.png

16

CAPELLA DE LA PURISSIMA

00:00 / 01:48
20-CAPELLA-DE-LES-ÀNIMES.jpg

El retaule és del segle XVIII està presidit per una talla, de fusta policromada, de la Immaculada Concepció obra de Salvador Torres Sanxo.

A la paret dreta de la capella es pot veure una pintura de grans dimensions que representa el Naixement de la Mare de Déu.

A la paret de l'esquerra de la capella, a un quadre de les mateixes dimensions, trobem la Presentació de la Mare de Déu al temple. Observeu a Maria agenollada davant el Sum Sacerdot i a l'esquerra de l'escena se troben Sant Joaquim i Santa Anna.

Al costat esquerre de la capella podem veure un banc amb una important feina de marqueteria on es representen símbols marians : un mirall, una font, la lluna i estrelles. També trobam un espai reservat a "Joachim Coll". Recordem que, l'any 1712, es donà el patronat d'aquesta capella a Joan Coll. Els patrons de la capella i la seva família tenien el dret d'enterrament a la capella i seien als banc de la mateixa per assistir als oficis. Joaquim Coll i Vives, que va ser batle de Sóller, fou enterrat com se pot llegir a l' escaló d'entrada a la capella el 19 de novembre de 1814. Aquest banc és obra de Pere Joan Grimalt (finals del segle XVIII).

A la part dreta de la capella un altre banc, també obra de Pere Joan Grimalt, porta els símbols marians: un pou, la porta del cel i una torre.

bottom of page