top of page
tubs-1.jpg

APADRINA UN TUB

CAMPANYA APADRINA UN TUB DE L’ORGUE PARROQUIAL

tubs.jpg

DEIXA LA TEVA EMPREMPTA
A L’ORGUE PARROQUIAL DE SANT BARTOMEU

Projecte

Treballs de restauració

L'orgue requereix un repàs a fons per rehabilitar-ho. Aquestes tasques han estat confiades a l'organer Natalie Grenzing i el seu equip. Els treballs de restauració inclouen les tasques següents:

PRIMERA FASE

Instal·lació d’un nou motor. L'actual està espanyat degut a les inundacions ocorregudes per la restauració de la teulada de l’església parroquial.

 

Com que restaurar el sistema d’aire històric és molt costós, proposem incorporar un motor nou amb una manxa nova, i situar-los al lateral dret de l’orgue al fons de la tribuna (mirant des de l’altar). Aleshores connectem aquest sistema a l’orgue i tallem el subministrament d’aire antic.

 

D’aquesta manera el sistema d’aire antic es manté i es pot restaurar més endavant si es desitja. El nou motor tindrà la seva caixa acústicament aïllada.

SEGONA FASE

Restauració íntegra de les manxes, acordions i membranes. Ajustament del secret per controlar traspassos, moviments de corredores i restauració de les membranes.

 

Neteja i ajustament de les peces mecàniques com les esquadres, les varetes i les reduccions, i nutrició de les parts de fusta que presenten un aspecte molt ressec.

 

Neteja del moble per treure la pàtina de pols i brutícia acumulada, repàs del logotip de la consola i cobriment de forats d'antigues instal·lacions. Restauració de la consola.

 

Neteja de l’interior de l’orgue, amb especial atenció al 3er pis on es situen les caixes expressives i a la zona de la consola.

 

Fixació del plafó de registres de la consola.

 

Regulació de tota la mecànica fins a un punt que sigui acceptable (ja que desconeixem si originalment ha funcionat bé).

 

Arranjament de les trompetes per tal de que quedin ben subjectades.

 

Afinació general.

 

Un cop finalitzada aquesta primera intervenció la Parròquia podrà tornar a tenir el seu orgue en funcionament, i es podrà plantejar si es desitja realitzar una restauració en profunditat i quin tipus de restauració.

bottom of page