top of page
LOGO_Sa_Capelleta_de_Sóller.png

SA

CAPELLETA

SANTA MARIA DE L'OLIVAR DES FENÀS

A uns tres quilòmetres de Sóller es troba el monestir del Santuari de Santa Maria de l'Olivar des fenàs construït entre 1943 i 1944 gràcies a les donacions d'alguns sollerics rics i habitat fins fa 10 anys per les Canongesses Agustines Regulars de Sant Agustí.

Seguint la ruta GR-221 entre Sóller i Fornalutx, el caminant arribarà a aquest lloc amagat de Sóller just 20 minuts després d'haver començat la ruta. El camí és en ascens i pot fer pujar una mica la dificultat de la ruta però no obstant això aquesta és apta per a tots els públics. A més, a l'arribar al nostre destí podrem observar unes magnífiques vistes de la vila de Sóller i tota la vall.

En aquest indret trobem un diminut temple envoltat de natura, amb una arquitectura d'inspiració gaudiniana i un interior que evoca una cova: sa Capelleta és un lloc màgic. Fou beneïda el 17 de juny de 1917, és un edifici d'estil modernista construït en pedres tallades i superposades i l'interior evoca la gruta de «Mare de Déu de Lourdes».

La llum natural que entra per les obertures i finestres del temple es combina amb les estàtues de la «Immaculada» i de «Santa Bernadeta» i les estalactites per donar un aspecte únic en el seu interior.

bottom of page