top of page
ROSSASSA SANT BARTOMEU.png

ESGLÉSIA DE SANT BARTOMEU
(SÓLLER)

catalana.png

4

CAPELLA DE SANT PERE

00:00 / 01:34
20-CAPELLA-DE-LES-ÀNIMES.jpg

El retaule d'aquesta capella va ser beneït el dia 29 de juny de 1829. El presideix la talla de fusta policromada de Sant Pere.

A la part dreta del retaule, dins una fornícula amb copinya, trobam la imatge de Sant Cosme que du un llibre a la mà dreta i la palma del martiri a l'esquerra.

Al segon cos del retaule, dins una fornícula, podem veure la imatge de terra cuita de la Mare de Déu de l'Esperança que era la patrona dels teixidors. Recordem la importància que varen tenir a Sóller els teixidors i després les fàbriques de teixits. Cada any el mes de desembre els teixidors celebraven la seva festa amb molta solemnitat. De fet el gremi de teixidors va pagar el daurat i la decoració de la fornícula on se troba la imatge de la seva patrona.

A la paret esquerra de la capella podem veure la pintura de Sant Andreu Apòstol que porta un llibre i la característica creu del seu martiri. Amb la mà dreta sembla que predica.

Davall la pintura de Sant Andreu trobam un quadre amb la beata Sor Francinaina Cirer patrona dels catequistes mallorquins.

A la paret dreta de la capella veurem la pintura de Santa Margalida que porta a la mà dreta una creu i una Palma del martiri. Trepitja un drac que és una representació del maligne.

bottom of page