top of page
ROSSASSA SANT BARTOMEU.png

ESGLÉSIA DE SANT BARTOMEU
(SÓLLER)

catalana.png

8

PORTAL DEL FOSAR

00:00 / 01:27
20-CAPELLA-DE-LES-ÀNIMES.jpg

A la mateixa paret trobam l'escala per pujar a la trona. Aquesta trona té una pintura de Sant Vicenç Ferrer, en actitud de predicar, sota el tornaveu. Sabem que Sant Vicenç Ferrer predicà en aquesta trona tres sermons el dia 6 d'octubre de 1413. Si ens fixam, a la part inferior de la trona posa "construida antes de 1419" aquesta informació la varen treure a partir del fet de que Sant Vicenç Ferrer va morir el dia 5 d'abril de 1419 i se tenia la seguretat de que el Sant havia predicat en aquesta trona però, en aquell moment se desconeixia, la data exacta de la seva venguda a Sóller. També posa "trasladada en 1711" en aquesta data la trona, que abans se trobava a l'església gòtica de menors dimensions, se traslladà al lloc actual de les obres barroques. Finalment llegim "restaurada en 1873", se tracta del moment en què, després de fer una important restauració, se va escriure tota la llegenda.

A la paret esquerra de l'espai del Portal de Dalt podem veure un gran quadre amb la pintura de Sant Cristòfol que porta el Nin a l'esquena i empra un fasser com a gaiato

El portal que dóna a l'antic fossar és de 1782 i el feren Jacint Colom, Bartomeu Coll i el fill d'aquest darrer Pere Antoni Coll.

bottom of page