top of page
ROSSASSA SANT BARTOMEU.png

ESGLÉSIA DE SANT BARTOMEU
(SÓLLER)

catalana.png

9

CAPELLA DE SANT ANTONI

00:00 / 01:35
20-CAPELLA-DE-LES-ÀNIMES.jpg

La imatge de Sant Antoni Abat presideix el retaule del segle XVIII. És una talla de fusta policromada obra de l'escultor Guillem Galmés i Socias. El Sant a la mà dreta porta un gaiato amb una campaneta i a la mà esquerra du un llibre obert. Al pit porta la coneguda com a creu de Sant Antoni o creu de tau. Tot i que la creu és més antiga, la congregació de monjos antonians l'adoptaren per portar-la a l'hàbit.

Al costat dret del titular de la capella podem veure una pintura que representa a Sant Antoni de Pàdua que porta a l'Infant Jesús.

A l'esquerra de la imatge de Sant Antoni Abat, amb decoració idèntica a la de l'altre costat, es pot veure la pintura de Sant Francesc d’Assis que, vestit amb l'hàbit franciscà, contempla una creu i a la part superior es veuen àngels.

Sobre la fornícula de Sant Antoni Abat, al segon cos del retaule, podem veure la pintura de la Mare de Déu de la Mercè que amb el seu mantell estès protegeix a tots els que la invoquen. Se troben sota el seu mantell.

A la paret esquerra de la capella trobem una pintura del Davallament i a la paret dreta una altra pintura, de la mateixa forma i dimensions, representa a Jesús fermat a la columna i assotat.

bottom of page