top of page
ROSSASSA SANT BARTOMEU.png

ESGLÉSIA DE SANT BARTOMEU
(SÓLLER)

catalana.png

13

RETAULE SAGRADA FAMILIA

00:00 / 01:53
20-CAPELLA-DE-LES-ÀNIMES.jpg

Presideix el conjunt un quadre amb una pintura que representa la Mare de Déu amb l'Infant ; a l'esquerra hi ha Sant Josep i, davall Sant Josep, agenollada cap el Nin, podem veure a Santa Anna; a la part dreta del conjunt trobem a Sant Joaquim. A la part superior de la pintura hi ha Déu Pare, l'esperit Sant i àngels.

A la predel·la trobem una reproducció de la Santa Cena que ens recorda la que pintà Leonardo da Vinci.

Al segon cos del retaule veurem una pintura de Sant Esteve, diaca i protomàrtir cristià que fou lapidat a Jerusalem l'any 36. A la pintura se'l pot veure amb la palma del martiri i pedres als seus peus.

A la dreta d'aquest retaule se troba una pica baptismal. És la que s'utilitza actualment. Aquesta pica procedeix de Fornalutx i si observem bé la seva coberta metàl·lica, a la part dreta, trobarem l'escut de Fornalutx, un forn i dos lleons rampants, amb la data de la seva construcció 1967.

Al costat de la pica veurem un gran ciri: És el ciri pasqual que es consagra i encén el Dissabte Sant com a signe de Crist ressuscitat i la seva llum. Aquest ciri s'encén a tots els baptismes, confirmacions i funerals que se realitzen a l'església.

bottom of page